Autojuttuja, Hybrideitä ja Sähköautoja

Standard

Ensi vuoden aikana minun olisi aivan pakko vaihtaa auto. Olen nyt aikani kamppaillut autoni kanssa ja sen korjaukseen ja varaosiin on nyt mennyt niin paljon rahaa, että enää sitä ei kannata korjata, vaan enemmin vaan vaihtaa uudempaan autoon. Ford mondeo varaosat ovat tulleet enemmän kuin tutuksi kuluneen vuoden aikana.

En tiedä minkä auton hankkisin seuraavaksi. Nyt on paljon keskusteluja hybrideistä. Ne yleistyvät vauhdilla. Hybridiautoissa on sekä polttomoottori että sähkömoottori. Koska auto kulkee osittain sähköllä, polttoaineen kulutus laskee. Tämä tarkoittaa paitsi edullisempaa ajoa, myös vähemmän ympäristösaasteita. Ehkä tulevaisuudessa tullaan siirtymään hybrideistä kokonaan sähköautoihin kun latauspisteet, latausaika ja toimintasäde vielä kehittyvät eteenpäin ja paremmiksi.

Hybridiautot ovat vielä melko arvokkaita. Vähän riippuen millaisesta autosta on kyse. Saattaa olla, että seuraava autoni ei ole vielä hybridi kuitenkaan. Tai eihän sitä vielä tiedä jos löytyykin joku hyvä yksilö sopuhintaan!

Leave a comment